Sinds 1 oktober 2003 is Hookies Communications als communicatiebureau actief. In die periode heeft het Oegstgeester bedrijf van Martin Hoekstra al verschillende opdrachten gekregen. Hieronder een bloemlezing van enkele opdrachtgevers van Hookies Communications.

Abcor BV
Abcor is een in Leiden gevestigd merken- en modellenbureau. Eens per drie maanden geeft het bureau een nieuwsbrief uit, Abcor’s ABC-tje. De eindredactie van de nieuwsbrief is in handen van Hookies Communications gegeven.

Aditi's Place
Voor de website van de feelgood praktijk Aditi's Place, waar je terecht kunt voor reiki, hotstones-massages, ontspanningsmassages en lichttherapie, heeft Hookies Communications de teksten geredigeerd.

Akron Communicatie & Vormgeving
Akron Communicatie & Vormgeving is een middelgroot erkend reclamebureau. Het bedrijf, gevestigd in Leiden, heeft een groot aantal klanten. Voor een aantal van deze accounts doet Akron regelmatig een beroep op Hookies Communications. De werkzaamheden betreffen vooral het schrijven en redigeren van diverse teksten.

Antenna Audio B.V.
Antenna Audio B.V. is marktleider op het gebied van audio en multimedia toepassingen. Het in Amsterdam gevestigde regiokantoor Benelux & Scandinavië heeft Hookies Communications ingeschakeld voor het vertalen naar Nederlandstalige teksten voor de nieuwsbrief van Antenna Audio. Daarnaast heeft Hookies Communications de Nederlandstalige teksten geredigeerd voor een audio informatie systeem dat in juni 2004 geïmplementeerd werd bij een Nederlandse vestiging van 's werelds grootste woonwarenhuis.

ANWB
In opdracht van Walanne heeft Hookies Communications teksten geschreven en geredigeerd voor het 'ANWB Handboek Auto & Verkeer' en de eindredactie verzorgd van de ANWB-uitgave 'Hanzesteden aan de IJssel'.
De ANWB heeft Hookies Communications rechtstreeks ingeschakeld om tekst- en uitzoekwerk te verrichten voor de producties 'Heerlijk Logeren in Nederland en België' en 'De Vrije Tijdsatlas Nederland', die begin 2006 uitkomt.


CIRON
Op 20 november 2008 presenteerde CIRON het vierde jaarcongres Gebiedscommunicatie. Hookies Communications was gevraagd om van twee masterclasses een schriftelijk verslag te verzorgen voor het Gebiedscommunicatie magazine CIRON 2007. Henry van Roosmalen ging nader in op de citymarketing van de gemeente Eindhoven. Paul Andriessen sprak over het steeds maar wijzigende communicatiebeleid rond de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

Van Diemen Communicatiemakelaars
Van Diemen Communicatiemakelaars was verantwoordelijk voor de inhoud van Strax, een tijdschrift over sterven dat door de PC Hooft Groep werd uitgegeven. Hookies Communications werkte mee aan de totstandkoming van dit magazine door het schrijven van enkele rubrieken en het afnemen van (korte) interviews.

G.C.S. Taxi
G.C.S. Taxi is een Leids taxibedrijf. De teksten op de website zijn door Hookies Communications geredigeerd. Tevens heeft Hookies Communications een aantal pagina’s aan de website toegevoegd.

Haverkamp & Bergers Project Communicatie
Haverkamp & Bergers Project Communicatie ondersteunt opdrachtgevers in woord én daad bij hun communicatie met in- en externe partners. Voor Haverkamp & Bergers Project Communicatie voert Hookies Communications sinds 2006 in onderaanneming uiteenlopende schrijfklussen uit.

Hemels Publishers
Hemels Publishers is een uitgeverij in Hilversum. In opdracht van Hemels Publishers heeft Hookies Communications redactiewerk uitgevoerd voor de volgende uitgaven: Holidays, Focus, debis Aktueel, Mercedes News, TyreZone en KLM Agent. Onder redactiewerk wordt in dit geval verstaan het schrijven van verhalen, afnemen van interviews, redigeren van aangeleverde teksten en een stuk eindredactie.

Hoogeveen en Koek, administraties en belastingzaken
Hoogeveen en Koek, administraties en belastingzaken, is een bedrijf in Zoeterwoude. Tot begin 2004 werd nog de naam Hulsbos Administraties gehanteerd, maar na de verzelfstandiging is de naam gekoppeld aan die van de twee eigenaren, Hoogeveen en Koek. Het kantoor, dat ook de administratie, de boekhouding en de belastingzaken voor Hookies Communications regelt, heeft voor de schriftelijke uitleg aan haar klanten over de verzelfstandiging een beroep gedaan op Hookies Communications.

Hotel De Uitkijk
Hotel De Uitkijk is het 'gezelligste familiehotel' in Limburg. Voor dit hotel, dat gevestigd is in Valkenburg aan de Geul, heeft Hookies Communications de tekst geleverd voor een direct mailing.

IKEA
In de pilot store in Delft heeft IKEA een proef uitgevoerd met een audio informatie systeem. Voor een aantal onderdelen in dit systeem heeft Hookies Communications de tekst opgesteld.

KEN Leiden
Triagilitas Creatieve Netwerkproducties uit Etten-Leur is de uitgever van de ‘KEN…. reeks’. Luxe boeken die steden afficheren als aantrekkelijke woon/werkplaats. Voor ‘KEN Leiden’ verzorgde Hookies Communications het merendeel van de bedrijfprofielen.

Ministerie van Binnenlandse Zaken
In 2006 heeft Hookies Communications meegewerkt aan de oplevering van een vernieuwde versie van de Gemeenschappelijke Diensten en Producten Catalogus. Eind 2008, begin 2009 is een nieuwe slag uitgevoerd. Ook hieraan heeft Hookies Communications bijgedragen.

Nederlands IJssculpturenfestival
Jaarlijks organiseert Sculpture Events het Nederlands IJssculpturenfestival. Hookies Communications verzorgt de publiciteit rond dit festival en is de laatste twee weken van de opbouw op locatie aanwezig om de pers rond te leiden. In 2008 was het de vijfde keer dat Sculpture Events Hookies Communications voor het IJssculpturenfestival inschakelde. In 2004, 2006 en 2007 was Eindhoven gastheer van het festival. In 2005 verhuisde het evenement eenmalig naar Leiden. In de winter van 2008 kregen de sprookjesachtige sneeuw- en ijsbeelden een plekje in Zwolle.


Nederlands Zandsculpturenfestival
In 2008 schakelde Sculpture Events Hookies Communications in voor de publiciteit rond het Nederlands Zandsculpturenfestival in de Haarlemmermeer. In 2004 vond het festival in het Limburgse Thorn plaats. Na een pauze van twee jaar keerde het Nederlands Zandsculpturenfestival in 2007 terug, in de Haarlemmermeer.

PaROvisie B.V.
Bedrijven die een DVD of een CD willen realiseren, kunnen het complete traject – of delen daarvan – in handen van PaROvisie B.V. geven. In 2008 vond directeur Paul Rosdorff het tijd om de website van het bedrijf te verbeteren. Voor de teksten maakte hij gebruik van de diensten van Hookies Communications.

Pro Life Factory
Voor Pro Life Factory, een fitnesscentrum in Warmond, heeft Hookies Communications de teksten van de reeds bestaande website geredigeerd.

Rijswijk (gemeente)
Op 6 september 2008 hield de gemeente Rijswijk een banendag onder het motto ‘Laat je zien in Rijswijk. Samen met Kees Adolfsen verzorgde Hookies Communications de teksten voor alle beschikbare vacatures. De teksten voor de brochure, die de gemeente Rijswijk rond deze dag heeft uitgegeven, zijn door Hookies Communications opgesteld.

Ruimte voor de Rivier
Het kwartaalmagazine Ruimte voor de Rivier informeert bewoners van de betrokken gebieden en overige partijen over de voortgang van het project en biedt daarnaast informatie op Rijntakniveau. Het kwartaalmagazine wordt uitgegeven door de Programmadirectie Ruimte voor de Rivier (PDR), gevestigd bij Rijkswaterstaat. Voor het kwartaalmagazine is Hookies Communications enkele keren ingezet om interviews af te nemen en uit te werken.

Schelvis-Schilders b.v.
Schelvis-Schilders b.v., sinds 1960 in Leiden gevestigd, heeft zich bewezen als een betrouwbaar, vakkundig en servicegericht bedrijf voor het uitvoeren van werkelijk alle voorkomende schilderwerkzaamheden. Hookies Communications heeft eind 2003 de bestaande teksten op de website van Schelvis-Schilders b.v. herschreven en tevens een aantal nieuwe teksten aan de site toegevoegd.

TU Delft: sectie ICT van de faculteit TBM
Techniek, Bestuur en Management is een van de faculteiten van de TU in Delft. Een van de secties van deze faculteit is Informatie en Communicatie Technologie. Samen met Haverkamp & Bergers Project Communicatie heeft Hookies Communications de website van de sectie ICT van nieuwe en uitnodigende teksten voorzien.

DVD BS Leiden, de Topjaren
Als rechtgeaard basketballiefhebber heeft Hookies Communications, in samenwerking met Parovisie B.V., een dubbel-DVD samengesteld met alle hoogte- en dieptepunten van het Leidse eredivisiebasketbal in de periode 1968-1986. De belangstelling voor de DVD heeft mede bijgedragen aan een nieuwe impuls voor het Leidse basketbal. Dat resulteerde in 2006 in de terugkeer van BS Leiden in de vaderlandse eredivisie. Er is nog een gering aantal DVD's beschikbaar.